Награждаване на победителите в XII Национален ученически конкурс

На 17 юни 2018 година от 12:00 часа в РКИЦ се проведе награждаването на победителите в Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140-тя годишнина от Руско-турската освободителна война.

Целта на конкурса е чрез проучване на важни моменти от историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо-руските отношения. Разработката на очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, мултимедийни проекти, стихове, разкази, рисунки, по предлаганата тематика, да подпомогне по-задълбоченото изучаване на темата „Русия” в учебния материал и извънкласната дейност по история, литература, география, руски език, информатика, изобразително изкуство и др., за разширяване познанията на учащите се.

Победителите получиха фотоапарати, таблети и др. награди. Четирима ученика и един учител бяха наградени с екскурзия до Москва, която се организира със съдействието на Российский фонд мира.

Гост на награждаването беше представителят на МОН на РФ в България г-н Роберт Шестаков, който връчи наградите на отличените ученици.

Част от наградените учители