МО на РФ: Руски безпилотни летателни апарати не са нарушавали границите на други държави

Представителите на министерството на отбраната на Русия увериха членовете на Съвета на федерацията на РФ, че руски военни дронове никога не са нарушавали границите на чужди държави. Това съобщи пред журналисти в петък първият зам.-председател на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност Франц Клинцевич, предаде РИА Новости.

По-рано полският министър на отбраната Антони Мачеревич заяви, че миналата година руски дронове многократно са нарушавали въздушното пространство на Полша.

„Буквално вчера комитетът на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност проведе заседание на тема нормативно-правно обезпечаване на разработката и използването на безпилотни летателни апарати с военно предназначение. Наистина се използват дронове в охраната на границите на Руската федерация. В същото време водещи експерти от министерството на отбраната в тази сфера, участвали в заседанието, като например началникът на управлението на Генералния щаб на ВС на РФ Александър Новиков, категорично отрекоха руски дронове да са нарушавали границите на която и да било чужда държава“, заяви сенаторът.

Според Клинцевич изказването на полския военен министър е опит да се изострят „и без това сложните отношения между страните ни“.