МО на Русия: 200 населени места се присъединиха към примирието в Сирия

Споразумения за примирие с представители на населените места в Сирия не са подписвани в продължение на денонощие. Броят на селищата, присъединили се към процеса на примирие е останал без промяна – 200. Това се съобщава в информационния бюлетин на руския Център за примирие на враждуващите страни на територията на Сирийската Арабска република, предаде ТАСС.

„Продължени са преговорите за присъединяване към режима за прекратяване на огъня в провинциите Алеппо, Хомс и Хама. Броят на въоръжените формирования, заявили ангажираността си към приемането и изпълняването на условията за прекратяване на бойните действия, е останал без промяна – 61“, се казва в бюлетина, публикуван на сайта на руското министерство на отбраната.

В хода на провеждането на културно-хуманитарната акция „Дружба на народите“ в столицата на провинция Латакия на децата на загиналите сирийски военни са били раздадени учебни пособия, информира руският Център. На вдовиците и родителите на войниците и офицерите, както и на представителите на руската общност са били доставени 1,5 тона хранителни продукти.

Самолет на руската компания „Абакан Еър“ е десантирал в обсадения от терористите град Дейр ез-Зор хуманитарна помощ на ООН – зърнени храни, захар и сол с обща маса 20 тона.