МО на РФ: Чуждите държави се „наредиха на опашка“ за показалите възможностите си в Сирия най-нови руски фронтови бомбардировачи

Чуждите държави на практика се „наредиха на опашка“ за демонстриралите възможностите си в Сирия най-нови руски фронтови бомбардировачи като Су-34, заяви зам.-министърът на отбраната на РФ Юрий Борисов.

„Днес във войската постъпват доста съвременни, не отстъпващи по каквито и да било характеристики на западните модели образци, като Су-34 и Су-35. Това е гордостта на нашите Въоръжени сили. Те още дълго ще определят състоянието на авиацията ни. Знаете, че днес тази образци демонстрират бойните си възможности, в това число и в сирийския конфликт. Купувачите за тях вече се редят на опашка“, каза Борисов в ефира на телевизия „Россия-24“.

Фронтовите бомбардировачи Су-34 успешно се използват от ВКС на РФ в операцията срещу терористите в Сирия. По бойни възможности Су-34 се отнася към поколението самолети „4+“. Сред особеностите на самолета са: увеличената далечина на полета до 4 хил. километра, максималната скорост до 1,9 хил. километра в час, като и наличието на най-новата система за управление на огъня.

Су-35С представлява дълбоко модернизиран свръхманеврен многофункционален изтребител от поколение „4++“. В него са използвани технологии  от пето поколение, гарантиращи превъзходството на самолета над изтребителите от подобен клас.