Самолет Су-24 от руската авиогрупа е претърпял катастрофа в Сирия

Руски самолет Су-24 е претърпял катастрофа в Сирия, съобщиха от руското министерство на отбраната. Причина за катастрофата вероятно е обстрел от земята, предаде РИА Новости.

Съдбата на пилотите в момента се уточнява, добавиха от руското военно ведомство.

Су-24 е извършвал полет единствено над територията на Сирия, като самолетът се е намирал на височина 6 хил. метра, отбелязва агенцията, позовавайки се на информация от министерството на отбраната.

„Днес на територията на Сирия, вероятно в резултат на обстрел от земята е претърпял катастрофа самолет Су-24 от руската авиогрупа в Сирийската арабска република“, цитира РИА Новости съобщението на отбранителното ведомство.

„Самолетът се е намирал на височина 6 хил. метра. Съдбата на пилотите се уточнява. По предварителни данни, пилотите са успели да катапултират. Изясняват се също така обстоятелствата около катастрофата. Министерството на отбраната отбелязва, че по време на полета самолетът се е намирал единствено над територията на Сирия. Това е установено чрез средства за обективен контрол“, информираха от министерството.

По-рано турски медии съобщиха за катастрофа на неизвестен самолет на територията на Сирия в близост до турската граница. ВВС на Турция разпространиха информация, че са свалили „неизвестен военен самолет“ след като той нарушил въздушното пространство на страната.