МО на РФ стартира учения с участието на ракетен полк с „Ярс“

В Русия стартираха ученията на ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН), на които за първи път в пълен състав ще участва ракетният полк с „Ярс“ от Тагилското съединение в Свердловска област, заяви представителят на управлението на пресслужбата и информацията към руското министерство на отбраната по РВСН полковник Игор Егоров, предаде РИА Новости.

„В рамките на ученията в пълен състав на полевите позиции ще излезе първият ракетен полк с ПГРК „Ярс“. Общо в провеждането на ученията ще участват над две хиляди военни и повече от 200 единици техника“, каза той.

Егоров отбеляза, че „особено внимание в практическите действия ще бъде отделено на въпроса за противодействието на тероризма“.

Според информация на представителя на министерството на отбраната на РФ, целта на ученията е оценка на съгласуването между подразделенията, практическите умения на командването и личния състав и отработването на стандартни действия при всякакви условия.

Ракетното съединение е въоръжено с подвижния грунтов ракетен комплекс „Топол“, съобщи още Егоров. В момента се извършва превъоръжаване на дивизията с новия ракетен комплекс „Ярс“.