МО на РФ: През изминалото денонощие самолети от ВКС на Русия нанесоха удари по 118 обекта на ИД в Сирия

Самолети от групировката на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия през изминалото денонощие са нанесли удари по 118 обекта на терористите от забранената в РФ терористична организация „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„През изминалото денонощие самолети от руската авиогрупа в Сирийската арабска република извършиха 71 бойни полета и нанесоха удари по 118 обекта на терористите в провинциите Идлиб, Хомс, Хама, Алепо, Дамаск и Латакия“, заяви той.

Бомбардировачи Су-24М са унищожили команден пункт на терористите и голям склад с боеприпаси в сирийската провинция Латакия, както и пункт за управление на терористите от групировката „Джейш ал-Ислям“ край Дамаск, съобщи още Конашенков.

Самолетите от ВКС в Сирия нанасят удари по скрити и замаскирани обекти на терористите от „Ислямска държава“.

Всички руски самолети в авиобазата „Хмеймим“ са технически изправни, разполагат с достатъчно боеприпаси и запаси от гориво, съобщи пред журналисти в сряда официалният представител на министерството на отбраната на РФ.

Конашенков заяви, че броят на полетите на авиогрупата на ВКС на Русия в Сирия се е увеличил във връзка с увеличаването на броя на откритите чрез разузнавателните данни и потвърдени по различни канали цели от терористичната инфраструктура на ИД.

„Този факт е убедителен отговор на различни обезличени източници в отделни чужди медии, позволяващи си да правят голословни обвинения за уж недостатъчната техническа изправност на самолетите ни. Още веднъж искам да подчертая: руските самолети в базата „Хмеймим“ са всесезонни и всички служби за осигуряване на нашата авиогрупа работят гладко, надеждно и ефективно“, каза Конашенков.

„Анализирайки методите на работа на чуждите колеги по дадената тема, и без да дочакаме следващата медийна измислица, съобщаваме: Запаси от материални средства, горивно-смазочни материали, боеприпаси и всичко необходимо за провеждането на ефективни бойни действия ние имаме в достатъчни обеми“, подчерта генералът.