МО на РФ предложи да бъде „награден“ съветникът на украинския външен министър с „ордена на Юда“

Министерството на отбраната на РФ предлага да бъде награден с „ордена на Юда“ съветникът на украинския вътрешен министър Антон Геращенко, който предложи да бъдат публикувани личните данни на руските военни в Сирия. Това заяви официалният представител на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков.

По-рано в социалната мрежа Facebook Геращенко отправи призив да се публикува информация за руснаците в Сирия на сайта „Миротворец“, където „ще бъде създаден отделен раздел“.

С това предложение съветникът на украинския министър се твърди, че е отговорил на личното съобщение на „приятел“ в социалната мрежа, който пише, че появилите се в интернет снимки на руснаци в Сирия са достатъчно, за да бъдат открити и „да им бъде отмъстено според законите на шериата“.

„Това, че съветникът на вътрешния министър на Украйна Геращенко е свързан с фашистките младежи от „Десен сектор“ е известно отдавна. Но това, че „ситото гърло на революцията на достойнството“ е решило да се нареди в качеството на „Мазепа 2.0“ за международната терористична организация ИД, мисля, че изненада много хора. Не само в Украйна, но и в Европа. А и в Близкия изток“, заяви Конашенков.

„Най-накрая учреденият от Петър I петкилограмов орден Юда ще намери своя достоен собственик“, добави генералът.