МО: Във вторник руски самолети извършиха около 20 бойни полета в Сирия

Руската авиация e извършила около 20 бойни полета срещу 12 обекта на „Ислямска държава“ в Сирия, съобщи пред журналисти официалният представител на Министерството на отбраната на РФ генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„Екипажите на Су-34, Су-24М и Су-25 нанесоха удари по 12 обекта на тиловата инфраструктура, пунктовете за управление, лагерите за подготовка и базите на бойците от терористичните групировки на „Ислямска държава“, заяви Конашенков на брифинг в Националния център за управление на отбраната на РФ.

В частност, двойка руски щурмови самолети Су-25 е нанесла удар по полевия лагер на ИД за подготовка на чужди бойци в групировката. Лагерът е бил разположен в района Кафер Авайд (провинция Идлиб), уточни Конашенков. „Според информация от разузнаването на територията на този лагер са засечени преговори на няколко чужди езика, което говори за това, че в тази база са подготвяни чуждестранни бойци за ИД“, отбеляза представителят на министерството на отбраната.

„В резултат на въздушния удар са отбелязани многобройни разрушения на постройки и съоръжения, използвани от терористите за съхранение на взривни вещества, материално-технически и продоволствени запаси“, отбеляза Конашенков.

По думите му, Су-24М са унищожили завод за производство на боеприпаси за „Ислямска държава“ в близост до Дамаск. С бетонобойни авиобомби са унищожени и два командни пункта на терористите до Дейр аз Зор.

Още един опорен пункт на ИД в района на селището Гмам, провинция Латакия, е бил поразен от бомбардировачи Су-34, съобщи още Конашенков, като отбеляза, че като цяло въздушните удари на руската авиация са предизвикали паника сред терористите.