Мотопоходът на „Нощните вълци“ премина през Шипка

Мотопоходът на „Нощни вълци“ премина през Шипка. Група от близо 150-ина души посрещна рокерите. Мнозина пожелаха да се снимат и вземат автографи от участниците в събитието, предаде БГНЕС.

След това руснаците посетиха Храм -паметник „Рождество Христово“, където бе отслужена литургия за загиналите в Освободителната война руски воини и български опълченци. Следващата им спирка бе Паметникът на свободата на връх Шипка и Троянският манастир.

Рокерите от „Нощни вълци“ са общо около 5000 души, а в Българя те са може би 10-ина човека, каза Андрей Бобровски, ръководител на „Пътя на победата“ и съорганизатор на рокерския марш „Славянски свят“ като уточни, че е въпрос на време българските привърженици да станат повече.

„Наименованието „Нощни вълци“ има дълга история. Клубът съществува от 1989 г. Как точно е възникнало наименованието няма да ви кажа, но първоначално всичко е започнало от там, че хората са пътували през нощта. В момента мотоклуб „Нощни вълци е един от най-известните в света“, каза Бобровски. Той подчерта, че целта на мотопохода под название „Славянски свят“ е да покаже славянското единство и да обедини славянските народи, както и да покаже, че всяка страна има своя история, с която трябва да се гордее. „Нашият герб е с изображение на дърво, стволът на което символизира нашата обща история, а клоните и листата – това е нашата държава. Ако има опити да се пренапише историята, това фактически е унищожаване на ствола. Тогава и клоните ще паднат, а листата ще се посипят. Това не трябва да бъде допускано. Затова ние дойдохме тук – за да покажем, че всички сме братя и сме славяни и трябва да живеем в мир“, заяви Бобровски.

Според него идеята е дошла от много хора в Европа, заради разединението, което им се натрапва, пренаписва се историята. Така се родила идеята за похода „Славянски свят“. Целта ни е да покажем, че така трябва да се води диалог, така трябва да бъде устроен светът – да сме заедно и да се прегърнем, коментира рокерът. Проблемите могат да се решават чрез диалог, а не чрез война, подчерта той. „Според мен хората са добри, няма лоши хора. Има лоши политики, а напоследък има и случаи, когато просто не достига информация“, каза Бобровски. За себе си той каза, че е строител, а моторът, който кара е Хонда. За последните няколко дни рокерите са пропътували около 6000 км. На въпрос дали е вярно, че „Нощни вълци“ е военна организация Бобровски заяви – „нашето оръжие са нашите думи“. Ние търсим срещи с хората, да поговорим, да ги поканим на гости, да видят как е при нас. Ние сме интернационална група, а нашата цел е децата ни да живеят в мир“, каза рокерът.

error: Съдържанието ни е авторско!