Москва: С някои страни от ЕС продължаваме сътрудничество, въпреки санкциите

Германия, Австрия, Унгария, Словакия и Сърбия запазват добрите си връзки с нас, въпреки курса, наложен от САЩ, твърди Министерството на външните работи на РФ

Руското Министерство на външните работи публикува своя отчет за 2014 година, в който съобщава за няколко европейски страни, с които сътрудничеството остава на добро ниво, въпреки санкциите, наложени от САЩ и Европейския съюз, съобщи РИА „Новости”.

Въпреки че САЩ налагат своята политика на „сдържане” спрямо Русия и Европейския съюз, има страни, с които продължаваме да си взаимодействие на високо ниво, пише още в отчета.

Москва посочва, че вследствие на санкциите, търговските връзки с Брюксел през 2014 година са намалели с 8%, а някои съвместни проекти са замразени временно. Заедно с това обаче някои страни от Евросъюза продължават да работят с нас достатъчно активно, твърдят руските дипломати.

Германия никога не е изключила възможността за прагматичен диалог, Австрия също е сред страните, противници на дългосрочната конфронтация с Русия, пише още в отчета. Сред останалите страни, с които сътрудничеството продължава са Унгария, Словакия и Сърбия.