Москва: Предположенията на НАТО за морската ни група в Средиземно море са абсурдни

/Външното министерство на Русия отхвърли като абсурдни предположенията на НАТО, че руска морска бойна група в Средиземно море ще се присъедини към бомбардировките над сирийския град Алепо, цитирано от РИА „Новости“, предаде Ройтерс, цитирани от ИА Кросс

Министерството отбеляза, че НАТО няма причина да се безпокои за бойната група, тъй като руските Въздушно-космически сили не са бомбардирали Алепо вече 9 дни поред.

Вчера генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг предупреди, че корабите, плаващи към Сирия, могат да бъдат използвани за бомбардиране на цивилни в Алепо.

Андрей Келин, високопоставен дипломат от руското ведомство, подчерта, че изявлението на Столтенберг е безполезно.

„На нищо не се основават притесненията, след като нашите самолети не са се доближавали до Алепо 9 дни. Нашета бойна група е в Средиземно море. Винаги е имало присъствие на наши кораби там“, поясни Келин.

„Защо се правят някои фалшиви предположения и след това се изготвят политически препоръки на базата на тях? Това, разбира се, е абсурдно“, смята той.

Сирийският център за наблюдение на човешките права поставя под съмнение позицията на Русия, че Москва не е бомбардирала Алепо от 9 дни, тъй като центърът е регистрирал въздушни удари в събота.