Москва обмисля да възстанови военните си бази във Виетнам и Куба

Москва обмисля да възстанови военните си бази във Виетнам и Куба

Публикувано от:

Русия обмисля възможността да възстанови военното си присъствие във Виетнам и Куба, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии. “Обмисляме този въпрос”, каза руският заместник-министър на отбраната Николай Панков в Държавната дума.

Той заяви, че министерството на отбраната “преосмисля” миналите решения за закриване на военните бази в Куба и Виетнам. Заместник-председателят на комисията по международни въпроси на Държавната дума Алексей Чепа предложи да бъдат възстановени военните бази на Русия в Латинска Америка, Югоизточна Азия и Африка, информира БТА, цитирайки ТАСС.

“Необходимо е да се разгледа въпросът за присъствието ни и в други региони на света”, заяви той при обсъждане на ратифицирането на руско-сирийско споразумение за безсрочно разполагане на руски военновъздушни сили в Сирия. “Смятам, че е в национален интерес на Русия да бъдат възстановени закритите по-рано наши военни бази в Латинска Америка, Югоизточна Азия и Африка”, каза депутатът на заседание на долната камара на руския парламент.

Източник: www.novini.bg