Москва не подкрепи опозиционния “Марш на мира”

Москва не подкрепи опозиционния “Марш на мира”

Публикувано от:

В Москва на 21 септември около 5000 души участваха в опозиционния „Марш на мира”, който премина по целия маршрут на протеста. Но съвсем скоро опозиционерите си разотидоха, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни на московската полиция. Сред участниците в демонстрацията бяха представители на руската опозиция като Борис Немцов, Михаил Касиянов и Григорий Явлинский.

Маршът на моменти напомняше гей-парад.

Москва не подкрепи опозиционния Марш на мира 1

Москва не подкрепи опозиционния Марш на мира 2

Същевременно привърженици на ДНР и ЛНР лица замеряха с яйца участниците в митинга. Много от жителите на Москва закачиха на прозорците си флаговете на Донецка и Луганска народни републики.

Отделно на марша бяха дошли привърженици на Новорусия с георгиевски ленти, които нарекоха този протест „Марш на предателите“. Полицията държа настрана привърженици на ДНР и ЛНР от преминаващите демонстранти, скандиращи срещу войната в Украйна и политиката на руския президент Владимир Путин. Московската полиция не позволи да се стигне до преки сблъсъци между привърженици и противници на “Марша на мира”.

Москва не подкрепи опозиционния Марш на мира 4
Според организаторите на „Марша на мира” в акцията се очакваше да вземат участие около 50 хиляди души.

Демонстрации в подкрепа на мира в Украйна имаше и в други руски градове, но с по-малобройно участие, предаде ИТАР-ТАСС. В Екатеринбург шествието им бе посрещнато от някои местни жители с лозунги “Фашизмът няма да премине” и „Ние сме за Путин!“.

Москва не подкрепи опозиционния Марш на мира 3