Москва на добра воля е предупредила страните на ОССЕ за внезапната проверка

Москва на добра воля е предупредила страните на ОССЕ за внезапната проверка

Публикувано от:

Русия на добра воля информира всички страни на ОССЕ за внезапната проверка за бойна готовност на Въоръжените сили на Русия, въпреки, че количеството на военнослужещите е такова, че не изисква предварително уведомление. Това съобщи зам.-министърът на отбраната на РФ Анатолий Антонов, предаде РИА Новости.

„Държавите на ОССЕ бяха предварително информирани от нас на добра воля за внезапната военна проверка на Северния флот с участието на отделни части на Западния военен окръг и ВДВ”, цитира думите на Антонов руската агенция.

Той подчерта, че количеството на призованите за учения военнослужещи и военна техника не превишава нормите от разпоредбите на Виенския документ от 2011 г. и не подлежи за предварително известяване.

„При това, сумарното количество на силите и средствата се състои от: 8700 военнослужещи, около 40 танка, 400 единици бронемашини, 100 артилерийски системи от 100-мм калибър, 70 бойни самолета и 30 хеликоптера”, се отбелязва в официалното съобщение на Министерството на отбраната на Русия.