Москва настоява за международно разследване на масовите престъпления до Донецк

Намирането на масов гроб близо до Донецк преди ден свидетелства за още едно масово престъпление на украинските екстремисти и национал-радикали, заяви упълномощеният от МВнР на Русия по правата на човека Константин Долгов, предаде ИТАР-ТАСС.

«Това зверско убийство на мирни граждани в Украйна още повече изостря необходимостта от разследване под международен контрол. Международната общност трябва да настоява за неизбежно наказание за извършителите на тези зверства», смята Долгов.

Напомняме, че преди дни представители на опълчението на Донецка народна република откриха масов гроб в района на склад за дървен материал към мина №22 «Комунар», която се намира на 60 километра от Донецк.

«По всяка вероятност това е масов гроб. Предстои ексхумация на телата. Цялата територия ще бъде изследвана. Открити са и други такива гробове, които тепърва ще се проучват», заяви представител на опълчението на ДНР.

Както съобщиха служители на прокуратурата на ДНР, по случая ще бъде проведено разследване. От опълчението уточниха, че засега са открити четири тела, сред които има обезглавени. Три от телата са на млади жени. Буквално преди два дни на същото място се разполагали частите на пронацистката Национална гвардия на Украйна, напомня ИТАР-ТАСС.