Москва е възмутена от ограбването на руски граждани във Виница

От МнВР на Русия са възмутени от поредното действие на националистите в украинския град Виница. При проверка на на влака Москва-Кишинев, хора с униформи на Украинска въстаническа армия, накарали пътниците с руско гражданство да им предадат паспортите си, парите и всякакви налични златни бижута, се говори в съобщението на руското МнВР.
«По всичко личи, че днес в Украйна се възражда анархията от ХХ век. За ужас на пътниците на влак №65 Москва – Кишинев, който направил спирка на жп гара в град Виница на 21 март, в пътническите вагони нахлули хора с униформи на УВА и започнали така наречената проверка, която всъщност за гражданите, представили руски паспорти, се оказала истински грабеж, съпроводен с «политическа пояснителна работа». На хората били иззети всички налични пари и златни бижута».
Поражда недоумение факта, че опитите на ограбените руснаци да подадат жалба към местните органи на реда, се оказали напълно безрезултатни. Милицията отказала да приема подобни заявления. «Ето каква «правова държава» се формира в момента Украйна!», подчертаха от МнВР на Русия.