Москва – градът на сбъднатите мечти

Москва бе дестинацията на нашата екскурзия. По време на нашия престой в руската столица ние усетихме, какво е красота, как един народ цени езика, културата си и ги съхранява за хората от цял свят.

Ние, победителите в конкурса „Не се гаси туй, що не гасне“, имахме щастието да сбъднем една своя мечта – да посетим Москва.

За петте дни в мегаполиса успяхме да посетим най-известните забележителности: Красная площадь, Кремъл, царското имение Коломенское, ВДНХ, Археологическия музей, интерактивната изложба „История России”, храм Христа Спасителя, разхождахме се с корабче по река Москва и мн.др. В програмата бе включена и среща с г-жа Елена Сутормина – Първи зам.председател на МОФ „Российский фонд мира”.

Нашият екскурзовод Валерий Николаев ни обгрижваше бащински и ние се чувствахме много специални. Руският народ ни посрещна толкова топло, че се чувствахме като у дома си. Цялата забързаност на Москва е съчетана с ред, точност и изключително отношение.

От сърце благодарим на организаторите – Национално Движение Русофили  и Российский фонд мира! Вие сбъднахте една наша мечта!

Моника Метева, Теодора Кънева, Румяна Симова, Тонислава Парушева и Павлина Марковска – ръководител на групата