Москва: Готови сме да работим в Сирия със САЩ

Москва: Готови сме да работим в Сирия със САЩ

Публикувано от:

Русия е готова да се бори с тероризма в Сирия заедно със САЩ, но на това пречат бариерите, оставени от предишния американски президент Барак Обама. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков по време на кръгла маса в Държавната дума, посветена на отношенията с Вашингтон.

„Новата администрация на САЩ изглежда разбира ситуацията. Очевидно е, че главният проблем в Сирия не е в Асад, а в международния тероризъм, който е свил там гнездо“, каза той. „Важното е, че новата администрация на САЩ енергично потвърждава, в това число и в контактите с нас, желанието да се бори с тероризма до победа. Не сме готови за това, но ни възпира друга бариера, оставена от Обама – ограниченията на пълното взаимодействие на военните“, допълни дипломатът.

Той също така посочи, че по време на официалните контакти между Москва и Вашингтон нито веднъж не е била обсъждана темата за условията по отмяна на санкциите. Рябков също заяви, че санкциите ограничават Русия, но не и чак до такава степен, в каквато вредят на американския износ.

Източник: Дарикнюз