Монреал на крака пред Лили

„Браво, Лили! Неповторима си! Велика българка! Бъди благословена!!!Жива и Здрава!Нямам думи да опиша колко съм щастлива като я чуя и видя! Благодаря от все сърце за прекрасното преживяване! Докосващ концерт! Чудесен подарък за рождения ми ден!“ Това са малка част от постовете (с по няколко удивителни), които вчера бяха пуснати във фейсбука на Лили Иванова за двата й концерта в Канада.

„Монреал, благодаря!!!“, написа пък в отговор поппримата в събота през нощта, след последните акорди на грандиозния й лайф пред над 1500 почитатели в театър „Риалто“ (почти толкова бяха и в петък вечерта в театър „Кралица Елизабет“ в Торонто). Дълго преди началото на концерта й в една от най-прочутите сгради в града, пред залата се извиха дълги опашки от фенове. Част от зрителите, не само българи, бяха дошли от всички краища на Съединените американски щати и Страната на кленовия лист. Достолепната сграда на театъра е построена през 1923-1924 г. по план на архитекта Раул Гариепи. Фасадата му е вдъхновена от Парижката опера, а вътрешният интериор е в стил необарок. От 1993 г. „Риалто“ е официално признат за исторически паметник на Канада. И сред цялото това великолепие звучаха вечните хитове на Лили, на които публиката припяваше изправена на крака. Звучаха песни от най-новия й албум „Поетът“, както и „Ти сън ли си“, „Този свят е жена“, „За тебе бях“, „Камино“. С Лили, както винаги, бяха Орлин Цветанов – цигулка, Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, Огнян Енев – пиано, саксофон, тромпет, Веселин Веселинов-Еко – баскитара и контрабас, и Росен Ватев – ударни и перкусии. И като винаги, звездата беше облечена в черно – къса пола, дълг елек без ръкави, чийто краища отзад стигаха до земята и елегантни дълги дантелени ръкавици без пръсти. На финала примата бе обсипана с цветя, а две малки почитателки се качиха на сцената й връчиха лично пакети с подаръци.

„Едно време като отидеше на турне в СССР и почти година руснаците не я пуснаха да си дойде. Да видим сега дали ще се прибере поне до Нова Година. Навсякъде оставя екзалтирани фенове. Богиня!“, коментира сънародникът ни Пенчо Пенчев. „Тя и сегa дa отиде в която и дa е държaвa нa бившия СССР пaк ще е същото кaто преди. Просто хората я обичат и искат да й се радват. Нa бългaрски прaзник нямa кaк дa не се чуе песентa нa Лили Иванова. Браво, Лили, бъди все така силна и всеодайна!Обичаме те“, отвръща му във фейса Илзе Петрова.

А после сред хилядите коментари в мрежата, заваляха и нови покани. „Искаме концерт и във Флорида, в Лас Вегас, в Хамбург“, пишеха българите по света зажаднели за родна реч и за песните на обичната си Лили. Организатор и на двата концерта е Анастасия Върбанова.

Източник: „Стандарт“.