Мокри памперси: Руски самолети пак стреснаха американски кораб

Шест кораба на НАТО навлязоха в Черно море в опит да провокират Русия и да демонстрират решителност и сила
Журналисти от TVN24.pl, позовавайки се на информационния портал Sputniknews.com съобщават, че руски изтребители Су-24 у Су-30 в хода на тренировъчни полети са взели за мишени кораби на НАТО, които понастоящем се намират в Черно море.

„Изтребители Су-30 и бомбардировачи Су-24, базирани в Крим, на 3 март проведоха имитация на атака над американския крайцер USS Vicksburg и турската фрегата Turgut Reis. Целта на учението беше проверка на механизмите „за преодоляване на ПВО“ на крайцера и фрегатата, тоест максимално приближаване до съдовете за ефективна атака“, пишат от „Ройтерс“ по данни на Wprost.
Кораби на НАТО навлязоха в Черно море за провеждане на провокационни учения с военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Мнимата „атака“ на руските изтребители срещу американския крайцер и турската фрегата са предизвикали паника сред екипажите на двата бойни плавателни съда.

Тя напомня случая от Април 2014 година, когато когато руски Су-24 прелетя над US миноносеца „Доналд Кук“, имитирайки атака. В последствие целия екипаж на американския миноносец беше изтеглен в Румъния, където психолози започнаха да работят с тях, за да ги успокоят. Целия екипаж от 27 души на „Доналд Кук“ подаде оставка в последствие. Руския Су-24 се приближил до американския миноносец и изведнъж всички системи на кораба изгасват. След това пилота захожда, имитирайки атака, цели 12 пъти, което всява паника сред американците.

Американските моряци има от какво да се тревожат, защото според международните спогодби, военни кораби от страни, които не са съседни, могат да останат в Черно море максимум 14 дни. След това Русия има правото да ги потопи и това няма да се счита за военен акт./alterinformation