Многочислени жертви в ЛНР след въздушните атаки на украинската армия

Отчетен е голям брой на жертвите сред мирното население в резултат от въздушните удари, нанесени от украинската армия в населените пунктове край Луганск. Това съобщи пред РИА Новости прессекретарят на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Владимир Иногородцев.

„Лугански район и Нова Кондрашовка бяха подложени на артилерийски обстрел и удари по въздух. Много голям е броят на жертвите сред мирното население“, заяви Иногородцев.

Той отбеляза също, че една от улиците в Луганск са загинали около 10 мирни жителя, като сред тях е момиченце на пет-шест годинки. „Същата е ситуацията и в Нова Кондрашовка. Засега не разполагаме с точни данни, но положението е тежко“, подчерта прессекретарят на ЛНР.

Според Иногородцев, в Луганск са унищожени няколко административни сгради. В същия район във вторник е била унищожена електростанция и са били повредени електороповодите. Оплъченците се опитали да извършат ремонт на поврдените обекти, но не са успели да го сторят заради новите въздушни атаки.