Михеев: Служителите на Държавния департамент на САЩ трябва да бъдат преглеждани от психиатър

Руският депутат Олег Михеев предложи служителите на Държавния департамент на САЩ да бъдат прегледани от психиатър, съобщи телевизия „Звезда”. Обръщението на политика със съответното предложение е било насочено към американския посланик в Русия Джон Тефт.

„С цел укрепване на международния диалог между Русия и САЩ, ние считаме за необходимо да бъде разгледана от органите на държавната власт в Америка възможността от провеждането на проверка на  действащите държавни служители за наличието на психически разстройства (в това число разстройства на възприятията и налудничави идеи), злоупотреба с алкохол и наркотични вещества”, се казва в обръщението.

Депутатът поясни, че това предложение е предизвикано от многобройните неграмотни твърдения на официалния представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, както и от изказването на генерал-майор Робърт Скейлс, призоваващ към убийство на руснаци в Донбас.

Михеев подчерта, че отношението към САЩ се формира въз основа на думите и действията на техните официални представители.