Михеев: Служителите на Държавния департамент на САЩ трябва да бъдат преглеждани от психиатър

Михеев: Служителите на Държавния департамент на САЩ трябва да бъдат преглеждани от психиатър

Публикувано от:

Руският депутат Олег Михеев предложи служителите на Държавния департамент на САЩ да бъдат прегледани от психиатър, съобщи телевизия „Звезда”. Обръщението на политика със съответното предложение е било насочено към американския посланик в Русия Джон Тефт.

„С цел укрепване на международния диалог между Русия и САЩ, ние считаме за необходимо да бъде разгледана от органите на държавната власт в Америка възможността от провеждането на проверка на  действащите държавни служители за наличието на психически разстройства (в това число разстройства на възприятията и налудничави идеи), злоупотреба с алкохол и наркотични вещества”, се казва в обръщението.

Депутатът поясни, че това предложение е предизвикано от многобройните неграмотни твърдения на официалния представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, както и от изказването на генерал-майор Робърт Скейлс, призоваващ към убийство на руснаци в Донбас.

Михеев подчерта, че отношението към САЩ се формира въз основа на думите и действията на техните официални представители.