Михаил Маргелов: Русия трябва да забрави за ювеналната юстиция

Публикувано от:

Русия ще трябва да забрави за ювенална юстиция, заяви Михаил Маргелов ръководителят на Комитета на Съвета на Федерацията по външните работи, съобщи «Российская газета». Маргелов отбеляза, че този въпрос е бил сред обсъжданите теми на дискусиите по време на Всерусийския родителски обществен форум.

„На форума се обсъдиха въпроси за информационна сигурност на непълнолетни, уреждане на сираци в семейства, сексуално просвещение и така нататък. Ние следим внимателно дискусиите, законотворчеството и прилагането на законите, които имат и най-малка връзка с подрастващите“, подчерта Маргелов. По думите му, едно особено напрежение възниква в сенаторите  от дейността на някои “предприемчиви” хора, които упорито и по различни начини се опитват да наложат на руското общество т.нар ювенална юстиция.

„Това е поредния пример, за меко казано, безкритично заимстване на разрушителен начин на живот и разрушителни ценности, дори за самата Европа. След приемането на известни за нас закони, за да не се изпада в шизофренични състояние, най-добре е да се забрави за ювеналната юстиция изобщо, защото нормите й, освен разрушаването на семействата, така или иначе предполагат детска “безкрайна сексуална свобода и други гендерни иновации“, заяви Михаил Маргелов.

Той напомни, че е имало време, когато Европа е определяла прогрес, и ценностите й на онова време, са получили международно признание, но има сегашна Европа, чиито ценности вече не са същите и са неприемливи за държави, които не искат да деградират, а искат да се съхранят.

„Аз съм против “ювеналните заимствания“ не само заради длъжността ми, която предполага безусловна защита на интересите на Русия, но и заради частния аспект, тъй като съм баща на двама синове“, поясни служебната и личната си позиция Маргелов. По думите му, крайно неприемливо е възпитанието на децата в Русия да се осъществява под ръководството на “дами от социалните служби“.

О. Г.