Михаил Маргелов: Русия трябва да забрави за ювеналната юстиция

Русия ще трябва да забрави за ювенална юстиция, заяви Михаил Маргелов ръководителят на Комитета на Съвета на Федерацията по външните работи, съобщи «Российская газета». Маргелов отбеляза, че този въпрос е бил сред обсъжданите теми на дискусиите по време на Всерусийския родителски обществен форум.

„На форума се обсъдиха въпроси за информационна сигурност на непълнолетни, уреждане на сираци в семейства, сексуално просвещение и така нататък. Ние следим внимателно дискусиите, законотворчеството и прилагането на законите, които имат и най-малка връзка с подрастващите“, подчерта Маргелов. По думите му, едно особено напрежение възниква в сенаторите  от дейността на някои „предприемчиви“ хора, които упорито и по различни начини се опитват да наложат на руското общество т.нар ювенална юстиция.

„Това е поредния пример, за меко казано, безкритично заимстване на разрушителен начин на живот и разрушителни ценности, дори за самата Европа. След приемането на известни за нас закони, за да не се изпада в шизофренични състояние, най-добре е да се забрави за ювеналната юстиция изобщо, защото нормите й, освен разрушаването на семействата, така или иначе предполагат детска “безкрайна сексуална свобода и други гендерни иновации“, заяви Михаил Маргелов.

Той напомни, че е имало време, когато Европа е определяла прогрес, и ценностите й на онова време, са получили международно признание, но има сегашна Европа, чиито ценности вече не са същите и са неприемливи за държави, които не искат да деградират, а искат да се съхранят.

„Аз съм против “ювеналните заимствания“ не само заради длъжността ми, която предполага безусловна защита на интересите на Русия, но и заради частния аспект, тъй като съм баща на двама синове“, поясни служебната и личната си позиция Маргелов. По думите му, крайно неприемливо е възпитанието на децата в Русия да се осъществява под ръководството на “дами от социалните служби“.

О. Г.