Министърът в оставка Вежди Рашидов заминава на кратко работно еднодневно посещение в Русия

Министърът на културата в оставка Вежди Рашидов заминава днес на кратко работно еднодневно посещение в Русия.

На 1 декември 2016 г., по покана на Министерството на културата на Руската федерация, министърът на културата в оставка Вежди Рашидов ще вземе участие в работата на V Международен културен форум, който ще се проведе в град Санкт Петербург, Русия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.
Основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на форума, са следните: „Съвременното изкуство: специфика на глобалния културен обмен”, „Опазване на недвижимото културно наследство”, „Опазване на световното културно наследство: национални стратегии и глобални предизвикателства”.
В рамките на визитата си министър Рашидов ще проведе срещи с Михаил Швидкой – специален представител на Президента на Руската федерация за международно културно сътрудничество, с Михаил Пиотровский – генерален директор на Държавния музей „Ермитаж”, за договаряне обмен на изложби. Министър Рашидов ще се срещне и с маестро Валерий Гергиев – диригент, художествен ръководител на прочутия Мариински театър, който през месец май т. г. беше награден с най-високото отличие на Министерството на културата на Република България – „Златен век“ с огърлие.