Министър Николина Ангелкова

Министър Николина Ангелкова

Министърът в оставка Ангелкова заминава на работно посещение в Москва

Публикувано от:

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова ще направи работно посещение в Москва и ще се срещне с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. Визитата е по негова покана. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Двамата ще обсъдят сътрудничеството между туристическите администрации и специализираните компании в България и Русия. Сред дискутираните теми ще бъдат постигнатите резултати от изтеклата година и перспективите за насърчаване на двустранния туристопоток, в това число нагласите за Лято’2017 и предварителните данни за посещенията на руски туристи в ски курортите ни през зимния сезон.
Русия е сред най-важните генериращи пазари за туристическата ни индустрия. За периода януари–ноември 2016 г. Федерацията заема 4-то място в класацията на НСИ за брой чуждестранните туристи, посетили България – над 570 хил. души.

През миналата година страната ни получи и наградата на National Geographic Traveler за най-добро направление за семейна почивка на руските туристи.