Министерството на отбраната на САЩ е похарчило 43 млн. дол. за бензиностанция в Афганистан

Министерството на отбраната на САЩ е похарчило 43 млн. дол. за бензиностанция в Афганистан

Публикувано от:

Министерството на отбраната на САЩ е похарчило 43 млн. долара за строителството на една бензиностанция в Афганистан и сега не може да обясни защо това е погълнало толкова средства. Този извод се съдържа в представен в понеделник доклад на главния инспектор на САЩ за възстановяването на Афганистан Джон Сопко, предаде ТАСС, публикува duma.bg.

“Министерство на отбраната е заело от американските данъкоплатци 43 млн. долара за построяването на най-скъпата бензиностанция в света”, казва Сопко. Става дума за обект в Шибарган, изграждането на който започва през 2011 година. Това не е обикновена бензиностанция, а американците решават да покажат на местните жители преимуществата на зареждането на автомобилите с природен газ. Общият бюджет на програмата възлиза на 800 млн. долара, но през март е спряна.

Ситуацията се утежнява от това, че построяването на аналогична бензиностанция в съседен Пакистан не превишава 500 000 долара, или американският вариант на афганистанска бензиностанция струва 140 пъти повече.