Русия нанесе въздушни удари по 8 обекта на ИД в Сирия

В резултат на ударите на руските самолети в Сирия са унищожени командни пунктове на „Ислямска държава“, съобщи министерството на отбраната на РФ, предаде ТАСС.

„Днес самолети на руските Въздушно-космически сили нанесоха въздушни точкови удари по осем обекта на терористичната групировка ИДИЛ на територията на Сирийската арабска република. Бяха изпълнени около 20 полета“, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„В резултат на въздушните удари са поразени складове с боеприпаси, въоръжение, горивни материали. Команден пункт на ИДИЛ, намиращ се в планинска местност, също беше напълно унищожен“, уточни той.

Конашенков отбеляза, че всички удари са били нанесени след провеждане на въздушно-разузнавателни мисии и уточняване на данни, получени от щаба на сирийската армия. Обекти на гражданската инфраструктура и околни райони не са били поразени при ударите.

Министерството на отбраната на Русия разпространи видеокадри от ударите по унищожения команден център и щаба на управление на ИД.

Видео на въздушните удари на 30.09.2015 г.:

http://www.youtube.com/watch?t=1&v=hiA0JUdWR6M