Мила Йовович – една успяла славянка в Холивуд

С руският си произход Мила се гордее.Често повтаря, че само силният руски характер й помогнал да оцелее в Америка и да направи кариера. Руските корени, заради които неведнъж са дразнели емигрантката Йовович в училище и от които тя се е срамувала, днес са нейната „запазена“ марка.

Мила, чието рождено име е Милица Наташа, е родена на 17 декември 1975 г. в украинската столица Киев. Баща й Богдан е педиатър от Сърбия, а майка й Галина е актриса от руски произход.  На 5-годишна възраст бъдещата актриса емигрира с родителите си в Лондон. Малко след това семейството се мести в Сакраменто, а после и в Лос Анджелис. Там Богдан и Галина започват работа като прислужници в дома на режисьора Браян де Палма.

В училище Йовович е пълен аутсайдер и компенсира липсата на приятели със здраво учене. Най-много й се отдават езиците и освен английски и родния си руски, на 10-годишна възраст тя вече владее френски и немски. Извън училище пък ходи на уроци по китара, балет и актьорско майсторство.

Йовович Мила 17

 Поощрявана от майка си, на 9-годишна възраст Мила започва да се снима за списания и телевизионни реклами. 3 години по-късно сключва договор с модна агенция и прави фотосесии за престижни издания като “Космополитън” и “Вог”. Паралелно с изявите си като модел Мила започва да гради и кариера в киното. Актьорския си дебют прави през 1988 г. във филма “Two Moon Junction”, а през следващите години изиграва още няколко поддържащи роли в киното и телевизията.

Макар че повечето филми на Мила се сриват в боксофиса, а критиците непрекъснато подлагат на съмнение актьорските й качества, тя не се отказва от киното. Дори след депресията, в която изпада след провала на краткия си брак с режисьора Люк Бесон през 1999 г., Йовович не спира да се изявява едновременно на големия екран и на модния подиум.

hq-wallpapers_ru_girls_31419_1280x1024

Кино, мода, дизайн, музика – едва ли има сфера от шоубизнеса, в която напористата Мила Йовович да не се е изявявала. Лицето й се е появявало на кориците на всички популярни списания в САЩ и по света. Снима се в филми, сред тях по-запомнящите се са  “Петият елемент”, “Завръщане в синята лагуна”, “Всичко лошо се връща”, “Жана д’Арк” , “Хотел за милион долара” …

Мила е известна с това, че следва изключително здравословен режим на хранене и се увлича по йогата, медитацията и китайските бойни изкуства. На 22 август 2009 г. Мила се омъжва за дългогодишния си приятел, режисьора Пол Андерсън, от когото има 6- годишно дете. През август тази година щастливата Йовович оповести, че ще стават родители за втори път.

Milla_berem

 

В близко бъдеще Йовович планира да започне да пише автобиография, в която да разкаже за “всички добри и лоши неща в живота си, за пътуванията, връзките и важните идеи и събития в кариерата си”.

Някои любопитни изказвания на Мила

“Ако не се претоварвам с работа, започвам да се депресирам, защото ми се струва, че си пропилявам живота.”

“Моделството едва не ме уби.”

 “Подхождам към киното като бизнесдама. Искам да се снимам предимно в екшъни, защото, освен Анджелина Джоли, няма друга актриса, която да изпъква в този жанр.”

“Личният ми живот е обект на много коментари. Може би хората намират скандалната ми страна за доста забавна.”

“Мисля, че съм много красиво момиче. Няма да се преструвам, че мисля обратното. Дори има дни, в които се чувствам зашеметяващо секси.”

“Хората казват, че постоянно закъснявам, но това е мит.”

“Не е лесно да се живее с мен. Необходими са безкрайно търпение и безусловна любов.”

“Когато бях на 13, майка ми изобщо не знаеше какви ги върша, когато не е около мен. Казвах й, че отивам да си купя сок, а всъщност излизах да се видя с някое по-голямо момче.”

 

error: Съдържанието ни е авторско!