Меркел не е изненадана от разговора между Путин и Тръмп на Г-20

Щефен Зайберт, цитиран от Асошиейтед прес. Той подчерта, че целта на вечерята на лидерите е била да се улеснят неформалните контакти.

Вчера Белият дом потвърди, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин са водили втори, необявен досега разговор на срещата на върха в Хамбург на 7 юли. Това е станало на вечерята след концерта, предава БНТ, позовавайки се на БТА.

„Германската канцлерка Ангела Меркел не е изненадана или объркана от случилото се на срещата на върха на Г-20“, заяви нейният говорител
Журналист, заявил, че е разговарял с двама от присъствалите на срещата, каза, че очевидци на срещата са били озадачени. Говорителят на Меркел не коментира конкретните разговори, но заяви, че вечерята, е довела, каквито са били обакванията, до оживени разговори между много от участниците в срещата. Зайберт подчерта, че канцлерката не е била изненадана или объркана от каквото и да било.

Алексей Пушков, депутат в горната камара на руския парламент, разкритикува съобщенията на американските медии за необявена втора среща между президентите на Русия и САЩ на състоялата се наскоро в Хамбург среща на върха на Г-20, предаде ДПА. „Сега в САЩ вдигнаха скандал заради фалшива новина за „тайна вечеря“ на Путин и Тръмп. Искат да се разкрият подробности за таен разговор, който не се е състоял. Болни хора“, заяви Пушков в Туитър.

Тръмп порица още вчера съобщенията в медиите. „Съобщенията на Фалшивите Новини за тайна вечеря с Путин са извратени. Всички лидери от Г-20 и съпругите им бяха поканени от германския канцлер. Пресата знаеше!“, написа президентът на САЩ в Туитър.