Мерилин Менсън ще представи нов албум в Москва

Американският рок музикант Мерилин Менсън ще представи днес новия си албум Heaven Upside Down в московския клуб Stadium, съобщиха от клуба.

В момента тече световното му турне, където той представи албума, чийто превод означава „Небеса с дъното нагоре“. Предстоят му концерти в Украйна, Германия, Нидерландия, Белгия, Швейцария, Франция, САЩ, Швеция, Дания, Чехия, Австрия, Италия и Великобритания.

През лятото на 2014 година той планираше два концерна в Русия – в Москва и Новосибирск. Концертът в столицата бе отменен заради лъжливо съобщение за бомба.

В Новосибирск срещу концерта му се обявиха православни активисти, според които творчеството на певеца наскърбява чувствата на вярващите, а с поведението си той пропагандира хомосексуализма. Впоследствие кметът Анатолий Локот заяви, че прокуратурата не намери нищо нередно в творчеството на Менсън и му предложи да пее, но на друга дата, а не в Деня на града, когато натовареността на градските служби и полицията и без това ще е висока. Градските власти му предложиха концерта да се състои на следващия ден, но в предложения ден той не можеше да остане в Новосибирск.

Източник: БГНЕС