Международният съюз на неправителствените организации ще проведе възпоменателни акции на 22 юни.

22 юни е Ден на памет и скръб, когато целият свят си спомня за началото на Великата отечествена война. Тази дата, 22 юни 1941 г., завинаги ще остане в историята като денят, в който започва една от най-разрушителните и трагични войни, завършила пет години по-късно с пълния разгром на хитлеристка Германия.

В продължение на няколко поредни години Международният съюз на неправителствените организации организира възпоменателни мероприятия, посветени на ключови събития, които са повлияли на хода на историята в Евразия и по света. Тези събития имат за цел да съхранят историческата памет и уважението към онези, които са дали безценни жертви за Великата победа.

На този ден организаторите призовават всички граждани да поднесат цветя пред паметниците на героите, борили се срещу нацизма и фашизма, и да запалят  свещи в тяхна памет.

Особеност на акцията на тазгодишното събитие ще бъде възможността всеки участник да запише участието си на видео. Организаторите предлагат да се направят кратки видеоклипове (до три минути) с помощта на смартфони и да се изпратят на Асамблеята на народите на Евразия. Най-добрите творби ще бъдат публикувани на официалния уебсайт на Асамблеята.

Тези инициативи играят важна роля за обединяването на народите и за запазването на общата историческа памет. Участието в такива мероприятия спомага за укрепване на връзката между поколенията и за предаване на знанията за героичното минало на бъдещите поколения.

Асамблеята на народите на Евразия се надява, че всеки неравнодушен гражданин ще се присъедини към акцията и ще помогне за запазване на паметта за Великата отечествена война и нейните герои..

 

Източник:

https://mir2023.site/2024/06/19/mezhdunarodnyj-soyuz-nepravitelstvennyh-organizaczij-provedyot-akczii-pamyati-22-iyunya/

error: Съдържанието ни е авторско!