Медведев: Русия няма „да хукне и да отвори всички врати“ за Турция

Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че никакви решения за възобновяване на доставките на турски зеленчуци засега не са приети. Въпросът ще се обсъжда с Анкара, но това не означава, че Русия „веднага е хукнала и е отворила врати“, каза той, цитиран от РИА Новости.

По време на посещение на селскостопански комплекс край Москва, където се отглеждат зеленчуци, бяха изразени опасения, че турските домати могат отново да изместят родното производство.

„Никакви решения не сме приемали. Ще обсъждаме това с турските ни партньори, какво и как, но това не означава, че ние веднага сме хукнали и сме отворили всички врати пред тях. Прието е само едно решение – по отношение на туристическите маршрути“, каза Медведев.

Той потвърди още, че държавата ще продължава да подкрепя селското стопанство. По думите му, аграрният сектор получава безпрецедентни обеми на държавна подкрепа, а темповете на ръст на аграрно-промишления комплекс през последните години са достигнали ново ниво.

„Русия успешно отвоюва статута на голям доставчик на световния пазар на храни и сега това не са думи, а реалност“, каза руският премиер.