Медведев: Русия няма да моли Запада да отмени санкциите

Русия няма да моли Запада да отмени въведените санкции, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.

„Ние нищо няма да молим. Вие добре познавате литературата ни. Михаил Булгаков има една прекрасна фраза в романа „Майстора и Маргарита“, когато Воланд казва никога за нищо не се молете, сами ще ви предложат и сами всичко ще ви дадат. Ето и ние никога няма да молим за отмяната на тази санкции. Сами ще дойдат при нас и ще кажат: Хайде, най-накрая, да приключим с всичко това, защото за никого не е по-добре, за всички е по-зле“, каза Медведев в интервю за сп. Time.

Руският премиер подчерта, че Русия не е пострадала силно от тези мерки, а отговорност за тях носят страните от Евросъюза и държавите, които са ги подкрепили, в частност, САЩ и Канада.

„Сигурно е имало и неприятни минути за нас. Много ли? Не много. Развиваме се, живеем, естествено, ще оцелеем. Променили ли са властите политическата позиция в Руската федерация? Не са я променили. Имат ли подкрепата на населението на Руската федерация? Вие много добре знаете, имат я и то такава, каквато нито една политическа сила тук няма, защото на никой не му харесва, когато оказват натиск върху страната му“, каза Медведев.