Медведев: Две украински авиокомпании ще бъдат засегнати от ответни мерки

Руският министър-председател Дмитрий Медведев е разпоредил на транспортното министерство да обмисли ответни ограничителни мерки срещу Украйна за забраната на руски полети. Това обяви говорителката на руското правителство Наталия Тимакова, цитирана от „Ройтерс“, предава news.ibox.bg.

Припомняме, през миналата седмица Украйна обяви, че забранява полетите на руски авиокомпании. Междувременно от руския авиопревозвач „Аерофлот“ потвърдиха, че са получили уведомление от украинската авиационна служба по казуса. По-рано през деня съветник на ръководителя на украинската авиационна служба заяви, че търговските авиокомпании, които са ударени от украинските санкции, са били уведомени.

През миналата седмица украинското правителство обяви, че е забранило на редица руски авиокомпании, сред тях „Аерофлот“ и „Трансаеро“, да навлизат във въздушното пространство на Украйна, което влиза в сила от 25 октомври като част от антируските санкции на Киев.

В отговор от руското транспортно министерство обявиха, че две украински авиокомпании ще бъдат засегнати от руските ответни мерки.