Медведева: Русия ще се противопоставя на ревизията на традиционните ценности

Светлана Медведева, председател на Фондацията за социално-културни инициативи и съпруга на руския премиер Дмитрий Медведев, в речта си на откриването на Евразийския женски форум в Санкт Петербург заяви, че в съвременния свят се провежда атака срещу традиционното семейство. Тя заяви, че Русия решително ще се противопостави на този процес.

Медведева изтъкна, че днес в редица страни, включително и в богатите, се отнасят безотговорно към законните права на детето. Това се изразява в частност в атаките срещу основите на съвременното общество и, „което е особено тъжно, на традиционното семейство“.

„Именно семейството е задължителното условие за хармоничното и щастливо развитие на детето. Но Русия никога не ще бъде водена от тези, които се стремят да променят ценностите на нашата цивилизация, да разрушат защитния слой, чрез който културата, вярата в Бога и другите национални традиции, защитават съвременния човек от агресивната външна среда“, заяви Медведева.

Според нея, всяко дете трябва да има мама и татко, и децата трябва да бъдат защитени от информацията и пропагандата, които поради възрастта си не са в състояние да възприемат.