МВнР на РФ: Думите за заплаха за НАТО от страна на Русия са само „гръмки изказвания“

МВнР на РФ: Думите за заплаха за НАТО от страна на Русия са само „гръмки изказвания“

Публикувано от:

Думите на новия главнокомандващ Въоръжените сили на НАТО Къртис Скапароти за заплаха от страна на Русия не са нищо повече от „гръмки изказвания“, заяви пред журналисти зам.-външният министър на Русия Алексей Мешков, цитиран от РИА Новости.

Припомняме, че по-рано новият главнокомандващ Обединените Въоръжени сили (ОВС) на НАТО в Европа американският генерал Къртис Скапароти определи Русия като една от главните заплахи за алианса. Генералът отбеляза, че НАТО сега се сблъсква с „възраждаща се Русия, която се стреми да се покаже като световна държава“. В сряда Скапароти пое поста главнокомандващ ОВС, като прие пълномощията от американския генерал Филип Брийдлав.

„Първо трябва да се разбере, а след това да се правят гръмки изказвания. Не е работа на натовските военни да правят политически изявления“, каза Мешков.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че възраждаща се Русия не е заплаха за никого. Той отбеляза, че РФ последователно се обявява за взаимно изгодното сътрудничество, отчитащо интересите на всички партньори.