МВнР на Русия: Киев и Тбилиси си помагат взаимно да влязат по-добре в образа на „жертва на руската агресия“

Украйна и Грузия си помагат една на друга да влязат в образа на „жертва на руската агресия“. Това заявиха в петък в руското министерство на външните работи в коментар към изказването на солидарност на Киев и Тбилиси във връзка с конфликта в Кавказ през 2008 г., предаде ТАСС.

„Особено впечатление прави умишленото демонстриране на „солидарност“ с Грузия, съдържаща се в изказванията, отбелязани от МВнР на Украйна и президента П. Порошенко. Това не е случайно – Киев и Тбилиси сякаш си помагат един на друг по-добре „да влязат в ролята“ на „жертви на руската агресия“, отбелязаха във ведомството.

„Вместо това, те би следвало да преразгледат собствената си доста лоша политика“, се казва още в коментара на руското външно министерство.

„Неотдавнашното изявление на МВнР на Грузия, посветено на годишнината от конфликта в Кавказ през 2008 г., прави наистина депресиращо впечатление. Това е един от онези случаи, при които е приложим известният афоризъм: „Историята ни учи, че нищо не научаваме от историята“, посочиха от министерството.