МВнР на РФ: Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал

МВнР на РФ: Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал

Публикувано от:

Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал. Това заяви заместник-директорът на Четвърти европейски департамент на руското външно министерство Леонид Абрамов, предаде ТАСС. Той говори след молебен в памет на загиналите руски войници в Руско-турската война от 1877-1878 г.

“Ние помним, че и в онези времена победата се раждаше не само в кървави битки, но и в политически баталии. А от българска страна и тогава имаше дейци, които активно сътрудничеха с османската администрация, но те загубиха, каза Абрамов. Няма съмнение, че и сега са обречени на провал редовно предприеманите опити на отделни конюнктурно настроени политици да зачеркнат нашата историческа дружба”.

Представителят на руското МВнР добави, че “както и тогава, тези опити вредят преди всичко на интересите на българския народ” и изрази увереност, че „няма да успеят да ни скарат с българския народ”.

“Мощният пласт от духовни, културни, създадени за десетилетия икономически връзки няма да позволят на антируските семена на неомакартизма да поникнат. В България няма почва за него. И не се съмнявам, че здравият смисъл ще възтържествува”, посочи руският дипломат.

“Ние ще преодолеем всякакви временни трудности в руско-българските отношения”, отбеляза Аврамов и добави, че “българският народ е значително по-мъдър от отделни политици, той добре познава и помни своята история”.