МВнР на Египет опроверга информацията за задържаните на летището Шарм ел-Шейх

Египетското външно министерство опроверга информацията, публикувана във вторник от агенция „Ройтерс“, че в страната са били задържани двама заподозрени в съучастие в терористичния акт, свалил руския самолет А321 в Синай, предаде РИА Новости.

От министерството подчертаха, че тази информация е невярна и не съответства на действителността.

„Високопоставен източник в летището Шарм ел-Шейх опроверга информацията, разпространена в редица електронни медии, че от силите за сигурност са били задържани двама служители тази сутрин след изявленията на руската страна, отнасящи се за катастрофата“, се казва в изявлението на ведомството.

По-рано агенция „Ройтерс“, позовавайки се на източници от египетските служби за сигурност, съобщи, че властите в Египет са задържали двама служители на летището Шарм ел-Шейх по подозрение в съучастие в поставянето на взривно устройство на борда на руския самолет А321, претърпял катастрофа в Синай. Общо, според информация на агенцията, са били задържани 17 души.

По-рано руските спецслужби обявиха награда в размер на 50 млн. долара за предоставяне на информация относно виновниците за терористичния атентат на борда на А321.