Мащабни учения в Южна Русия

Руските сили за противовъздушна отбрана са изпратени в Астраханска област за мащабни учения – до края на юли там ще пристигнат над 1,5 хил. военни и близо 700 единици военна техника, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от пресслужбата на Южен военен окръг (ЮВО).

„Активната фаза на ученията ще бъде през последния етап – от 31 август до 4 септември, когато подразделенията ще преминат тренировки за управление на огъня в състава на дивизионите, както и бойни стрелби от всички видове оръжие в обстановка, максимално близка до бойната. За обозначаване на условния противник се планира да бъдат задействани самолети от тактическата авиация, които ще извършат над 100 излитания“, се казва в съобщението.

А в общовойсковите полигони в Ингушетия, Чечня, Дагестан, Северна Осетия и в базата в Южна Осетия започнаха учения над 1,5 хил. артилеристи.

„Екипажите и бойните разчети със самоходните 152-милиметрови гаубици „Акация“, „Мста-С“ и „Мста-Б“, реактивните системи за залпов огън „Град“, „Торнадо-Г“ и „Ураган“, противотанковите ракетни комплекси „Штурм-С“ и 120-милиметровите миномети ще усвояват навици за водене на огън по единични и групови цели на новите модели въоръжение, оборудвани с автоматизирани системи за управление на огъня“, се казва още в прес релийза.

Общо в ученията са задействани около 300 единици ракетно-артилерийско въоръжение.