Маша вдъхнови Гришо за титла, той дари 50 000 долара

Маша вдъхнови Гришо за титла, той дари 50 000 долара

Публикувано от:

Близостта на Мария Шарапова даде криле на Григор Димитров.  Между сладки разговори и усмивки с рускинята българският тенисист спечели титлата от импровизирания турнир в Мадрид.

На финала българинът се наложи с 10:7 точки над Фелисиано Лопес от Испания и взе чек за 200 000 долара. От тях той дари 50 000 за борбата срещу домашното насилие. Турнирът беше с благотворителна цел.

На трибуните на централния корт на “Каха Махика” имаше и роден трибагреник. Димитров започна с ас, а след това направи и минибрейк след отличен ретур. Първата смяна на половините дойде при 4:2 за Григор. После българинът стигна до 9:7 и приключи двубоя с ас.

“Страхотно е, че успях да играя тук, пред тази публика! Фели е невероятен. Беше забавно, доволен съм, че успях да спечеля”, каза Димитров в интервюто на корта.

Преди това хасковлията отстрани Дан Евънс и Фернандо Вердаско.

Шампионка при жените стана Симона Халеп. Румънката, която победи и на турнира в Мадрид миналата година, спечели на финала с 10:6 срещу Светлана Кузнецова от Русия.

Следващата седмица първата ни ракета ще играе на сериозния турнир от “Мастърс 1000” в испанската столица. Там ще е и Маша Шарапова, която се завърна с гръм и трясък на корта и получи покана от организаторите в Мадрид .

Източник: offnews.bg