Мария Захарова определи политиката на запада срещу Сирия като „химическо шоу“

Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова на своята страница в социалната мрежа „Фейсбук коментира последните заявления и действия на водената от САЩ антитерористична коалиция срещу режима на законно избрания президент на Сирия Башар Асад.

„Информационно-пропагандната кампания срещу сирийските власти, това „химическо шоу“, набира сила… Съобщението за използването на отровен газ в Източна Гута, е лист, оформен по всички изисквания за работа на западните пресслужби, посочва началото на „химическата атака“ и я осъжда. Особено много ми се иска да отбележа безупречния английски език, именно на такъв език са написани всички резолюции на Съвета за сигурност и другите международни документи. Това не е разговорен английски, не е битов и не е литературен английски. Това е езикът на международно-правното общуване. Именно тези фрази след това ще се предлагат на западните колеги за работа, например, над изявлението на председателя на Съвета за сигурност с одъждането на „химическите атаки на режима срещу мирните граждани“.
И това е само прелюдия“, написа Захарова

„Особено ми се иска да отбележа безупречния английски език“, подчерта дипломатът и допълни „Химическото шоу“ набира обороти“.