Мария Захарова: Ако кажа, каквото знам, в САЩ ще избухне гражданска война!

Мария Захарова: Ако кажа, каквото знам, в САЩ ще избухне гражданска война!

Публикувано от:

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова  направи своя коментар относно скандала между Демократи и Републиканци в САЩ за това кой от тях е имал срещи с руския посланик във Вашингтон.

Неотдавна американският президент Доналд Тръмп показа снимка на сенатора от Демократите Чък Шумер, на която се вижда как той пие кафе с Владимир Путин.   Този негов ход навярно е бил провокиран от постоянните обвинения на сенатора, че администрацията на Тръмп е в близки отношения с руския посланик в американската столица Сергей Кисляк. Затова и предишният съветник по националната сигурност Майкъл Флин подаде оставка.

След това на мушката застанаха Джеф Сешънс, зетят на Тръмп и бившият съветник на изборния му щаб Картър Пейдж.   Това провокира Мария Захарова да напише във фейсбук, че “разполага с интересна информация за сенаторите, които водят спорове на тази тема”.

“Струва ми се, че ако обява всичките контакти на Сергей Кисляк в САЩ, отново ще има гражданска война между Севера и Юга”, написа говорителката на Външно.