Марин Льо Пен: Франция си присвои успехите на руските войски в Сирия

Руското присъствие в Сирия помогна много на Европа и разбира се, нашият външен министър си присвои заслугата за нанасянето на удари по „Ислямска държава“ (ИД). Това заяви в интервю за lifenews.ru лидерът на френския „Национален фронт“ Марин Льо Пен, предаде „Руски дневник“.

„За всички нас е голямо облекчение да наблюдаваме как ИД отстъпва, а Русия преуспява там, където ЕС се провали с трясък“, заяви Льо Пен.

Според политика Франция трябва да възстанови дипломатическите си отношения със Сирия и в частност с президента на страната Башар Асад. „Нужно е да се поддържа високо ниво на отношенията между сирийските и френски разузнавателни служби, тъй като така ще можем ефективно да предотвратяваме терористични нападения, готвени на френска почва“, заяви Льо Пен.

В интервюто си тя коментира и стремежът на Турция да се присъедини към ЕС. Според нея германският канцлер Ангела Меркел е тръгнала против волята на Европа, а преговорите ѝ с Ердоган са „държавна измяна“.

В отговор на въпрос още колко време Европа и по-специално Франция само ще гледа какво става в Украйна, без да прави нищо, Льо Пен отговори със смях, че това ще е така до момента, до който „не сменим президента си“.

„По този въпрос, както и по много други, нашите управници не вземат решения. Те се подчиняват на инструкции, които им се спускат“, заяви френският политик.