Македония вдига втора ограда по границата с Гърция

Република Македония започва изграждането на втора ограда по границата с Гърция с цел да се постигне тотален контрол на мигрантската вълна, съобщи военен източник от Скопие. Първата ограда бе вдигната в района на граничния пункт недалеч от град Гевгелия.

„Сега ще вдигнем ограда около граничния пункт Меджитлия. Този пункт е уязвим и ние възнамеряваме да предотвратим всякакво нелегално преминаване“, каза пред АФП военен източник пожелал анонимност. Той отказа да съобщи колко дълга и колко висока ще бъде тази ограда. В края на миналия месец Македония приключи с изграждането на първата ограда, която е високо близо 3 метра, в района на Гевгелия.

На 19-ти ноември властите в Скопие затвориха границата за всички икономически мигранти. В страната се допускат само тези от Ирак, Сирия и Афганистан. Вчера Гърция започна да транспортира икономическите мигранти от гръцко-македонската граница към вътрешността на страната. Близо 1200 души от Пакистан, Мароко и Иран бяха блокирани в района на село Идомени, недалеч от македонската граница в продължение на няколко седмици.

Източник: БГНЕС.