Макаров: Путин може да пристигне в България за 140-тата годишнина от Освобождението

„Руският президент Владимир Путин може да пристигне на посещение в България през следващата година, като, ако това стане, формалният повод ще е 140-тата годишнина от Освобождението, но освен това ще се обсъждат и конкретни двустранни проекти“. Това стана ясно от думите на Негово превъзходителство посланик Анатолий Макаров в интервю за по БТВ.

Той е говорил по темата с президента ген. Румен Радев: „Обсъдихме, че би било много интересно и би било полезно като един символ на нашата братска дружба и тези минали изпитания по време на вековете действително да има едно посещение на президента за 140-годишнината от Освобождението на България, но това е само на теоретична основа“.

Макаров отбеляза, че е „достойно за съжаление“, че от близо 10 години у нас не е идвал руски държавен глава. „Просто президентът да пристигне да пие чай или кафе с българския президент е несериозно. Това е приятно, но не мога да кажа, че това е основна цел на посещението. Обсъждаме, че трябва да се подготви работната част на визитата, какво може да се подготви, да се разгледат конкретни проекти“, обясни още Анатолий Макаров.