Макадамс: Технологията за държавни преврати на САЩ няма да сработи в Русия

Макадамс: Технологията за държавни преврати на САЩ няма да сработи в Русия

Публикувано от:

Вашингтон обучаваше младите украинци от сърцето на протеста как да правят масова мобилизация

В Русия обърнаха навреме внимание на дейността на открито спонсорираните от Вашингтон НПО, чиято истинска цел е създаването на деструктивна политическа обстановка в набелязани държави, смята американският политолог Даниъл Макадамс, който е изпълнителен директор на института „Рон Пол”.

Той обаче твърди, че технологиите за „създаване на почва за държавни преврати”, която бе изпробвана в Близкия Изток и в Украйна, няма да сработи в Русия.

Според политолога заявленията за отсъствието на намеса от страна на Вашингтон в събитията от украинската политическа криза нямат основания, тъй като формирането на новия млад киевски елит (както и на онези, които в крайна сметка съставиха ядрото на правителството, и на онези, които се занимаваха пряко с организирането на протеста, предшестващ свалянето на тогавашния президент Янукович) се извършваше с прякото участие на американските неправителствени организации и куратори на киевските протести от Белия дом.

Макадамс смята, че в ролята на един от тези куратори е била Виктория Нуланд, която заема влиятелния пост на помощник на държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия.

„Американските НПО се занимаваха с подготовката на авангарда на протеста в лицето на млад космополитен елит, който обучаваха на техниките за правене на държавни преврати.

През 1914 г. имаше няколко работни сесии в Ню Йорк, където украинците бяха учени как да извършват целенасочена работа с механизмите на масовата мобилизация и по-конкретно със социалните мрежи. Впоследствие точно тези хора бяха в сърцето на протеста в Украйна.

Американците може и да не разбират това, но в действителност не е лесно да изведеш хиляди хора на улицата, в САЩ например това би се случило изключително рядко”, смята американският експерт.

Според Макадамс хитрият ход на руското правителство се състои в това, че в Русия обърнаха навреме внимание на дейността на открито спонсорираните от Вашингтон неправителствени организации. Такава политика е рационална за всяка държава, която се грижи за собствения си суверенитет.

„В САЩ няма да видите спонсорирана, да речем от Иран, и работеща под прикритието на защитата на правата на човека организация, чиято истинска цел е свалянето на американското правителство.

Нейните служители веднага ще бъдат арестувани”, заявява в заключение експертът.

Източник: http://www.blitz.bg