Любими руски песни прозвучаха в Сливен, изпълнени от Елена Маленких и Иля Баланчук

Прекрасен концерт представиха на 2 септември, руските изпълнители Елена Маленких и Иля Баланчук в Сливен, съобщи sliven.net.

Изявата на гостуващите певци бе в Малкия салон на ДНА-Сливен. Присъстващите имаха възможността да се насладят на прекрасни и много впечатляващи гласове, които грабват с невероятно звучене.

В музикалната програма прозвучаха песни от репертоара на Филип Киркоров, Ала Пугачова, както и напеви, свързани с победата над хитлерофашизма.

Елена Маленких е лауреат на общоруски конкурси и участник в културните програми на Олимпиадата в Сочи-2014. Тя е прекрасен изпълнител на романси и популярни песни. В репертоара й са включени известни мелодии като „Жди меня”, „Балада о матери”, „Я тебе весь мир подарю” и др., спечелили си през годините популярност.

Иля Баланчук е водещ солист на Държавния академичен уралски руски народен хор. Той е изпълнител на руски народни песни и романси и авторски композиции. В репертоара му са включени песни като „Катюша”, „Офицерски романс”, „Калинка” и други, звучащи душевно и лирично.

Концертът се организира със съдействието на Национално движение Русофили.