Любимите рецепти от руската кухня

От вида „да си оближеш пръстите“

Ние сме големи фенове на руската кухня. Ако и вие сте сред тях, то няма как да не обърнете внимание да тази статия. В нея ще ви покажем някои от най-вкусните руски рецепти. Е, нямаме претенция за изчерпателност, тъй като руската традиция в готвенето е дългогодишна и изключително богата, но тези са сред любимите на мнозина. Нека заедно се пренесем на едно много вкусно място с тези рецепти. След това ще ви иска да ги сготвите всичките и то веднага.

Започваме с Пелмени, разбира се. Предлагаме ви една много вкусна рецепта за пелмени с крема сирене, дело на нашата любима Светла Иванова. Трябва да опитате вкуса им, божествен е!

 

31598

 

След една аристократична рецепта, за което може да се съди само по името – телешко Бьов Строганов. Телешкото е на почит сред руските готвачи, а тази рецепта наистина го поставя на висота. А знаете ли кой е Строганов и защо ястието носи името му? Ами, сега е моментът да разберете историята на граф Строганов.

 

31596

 

За Борш не може да не сте чували или опитвали. Тази рецепта и у нас е на почит. Но нека видим как се приготвя в Русия.

 

31600

 

Сия Рибагина, за която знаем, че е майстор на сладкишите, ни е представила своята интерпретация на руски пирог с грис „Манник“. Ако харесвате вкуса на гриса, то няма как да не ви допадне и в тази рецепта с комбинация със сладко от боровинки. Ние сме влюбени в нея.

 

31595

Сия Рибагина

 

Има едни много, ама много известни и любими сладки в Русия – Пряники. Това са тип меденки, които направо се топят в устата. Имаме точна рецепта за пряники и интересна история на любимите сладки на Русия.

 

31597

 

Дойде време и за Блините. Палачинките, които се приготвят във всеки руски дом. Вижте рецептата и след това си ги направете, още за утрешната закуска. Блините са толкова почитани, че дори има празник, свързан с тях. Разберете повече за традиционните палачинки на Русия.

 

31599

 

И за финал нека се „срещнем“ и с не по-малко любимите Пирожки. Какво е една руска закуска без присъствието на пирожки. Ние ви предлагаме една рецепта с пълнеж от кайма, но разбира се могат да се срещнат и други варианти на рецептата.

 

31593

Източник: kulinar.bg